NIEUW online yin yoga op dinsdag

Over ĀKĀSA

 

Betekenis van ĀKĀSA

ĀKĀSA spreek je uit als 'a-ka-sha'. Het is een Sanskriet (Oud Indisch) woord voor ruimte. Het staat voor het principe van verbondenheid. Alles wat er is, is verbonden door ruimte.

Het verhaal achter de naam ĀKĀSA

Tijdens mijn opleiding tot yogateacher werd er gesproken over de reden waarom er aan yoga gedaan wordt. In de meeste gevallen kan dit samengevat worden in: “meer vrijheid ervaren”. Vrijheid kan ook bekeken worden als meer ruimte in het lichaam creëren.

Voor sommigen is dit vrijheid op fysiek vlak door te bewegen en deugddoende stretches te doen maar voor anderen is dit vrijheid op mentaal en emotioneel vlak doordat ze tijdens het beoefenen van yoga hun gedachten opzij kunnen zetten.

Doorheen de opleiding las ik het boek “De Yoga Sutra’s van Patanjali”. In de index staan vele Sanskriet termen uitgelegd waaronder het woord ĀKĀSA. Dit staat voor ruimte. Toen ik dit las, dacht ik onmiddellijk: “dit wordt mijn naam als ik ooit yogalessen geef”. Zo gezegd, zo gedaan! 

 

Bij ĀKĀSA kan jij meer ruimte, meer vrijheid ervaren op welk gebied dan ook. Fysiek, mentaal en emotioneel kan iedereen meer ruimte creëren. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden en dat is waar ĀKĀSA voor staat.