• €5 korting op online meridianen yogapakket met code VAKANTIE
  • Mindfulness en ayurveda verbindingsdagen
  • Vanaf juni yin yoga op dinsdagavond

Over mij 

 

Hi! Ik ben Ancy Vanschooren. Yogi en yogadocente in hart en nieren.

 

Bij ĀKĀSA help ik jou door middel van yoga naar meer vrijheid op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

 

Ik heb verschillende yoga opleidingen gevolgd:

- Anusara/functionele yoga opleiding bij Joachim Meire

- Yin yoga & Chinese geneeskunde opleiding bij Marieke Vliegen

- Kinderyoga opleiding bij El Sole


Over ĀKĀSA

 

ĀKĀSA spreek je uit als 'a-ka-sha'. Het is een Sanskriet (Oud Indisch) woord voor ruimte. Het staat voor het principe van verbondenheid. Alles wat er is, is verbonden door ruimte.

 

Mensen willen graag meer vrijheid ervaren. Vrijheid kan ook bekeken worden als meer ruimte in het lichaam creëren. Dat kan een reden zijn om met yoga te starten. Voor sommigen is dit vrijheid op fysiek vlak door te bewegen en deugddoende stretches te doen maar voor anderen is dit vrijheid op mentaal en emotioneel vlak doordat ze tijdens het beoefenen van yoga hun gedachten opzij kunnen zetten.

 

Bij ĀKĀSA kan jij meer ruimte, meer vrijheid ervaren op welk gebied dan ook. Fysiek, mentaal en emotioneel kan iedereen meer ruimte creëren. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden en dat is waar ĀKĀSA voor staat.


Mijn manier van lesgeven

 

De yoga opleidingen die ik gevolgd heb, zijn gebaseerd op functionele yoga. Hierbij respecteer je hoe jouw lichaam gebouwd is: weinig/veel heupopening, smalle/brede heupen, stramme/soepele spieren, smalle/brede schouders, ... . Ieder lichaam is uniek!

Tijdens het lesgeven geef ik voor de meeste yogahoudingen variaties zodat jij jouw ideale houding kan vinden. Je luistert naar jouw lichaam en past de houding hieraan aan. Het is mogelijk dat iedereen in de yogales in een andere variant van de yogahouding is en dat maakt het net zo boeiend.

 

Waarom is functionele yoga belangrijk? Als je alle houdingen volledig gaat “kopiëren”, kan het zijn dat je tijdens of na de yogales pijn of spanning gaat ervaren ter hoogte van bijvoorbeeld je schouders, heupen, knieën, … . Ieder lichaam is anders dus luister ernaar en voel na de yoga meer vrijheid in jouw lichaam. 

 

Ze laat je helemaal ontspannen en geeft ook echt het gevoel dat niets moet. Ze herinnert je er aan dat het heel normaal is dat niet elk lichaam alles even goed kan en dat je dus enkel moet doen wat voor jou goed voelt.

- Sara G. -