Verbindingsavonden 24/2 en 28/4 - een avond voor jezelf om te herstellen en je batterijen op te laden

Wie ben ik - Ancy

Over mij 

 

Hi! Ik ben Ancy Vanschooren. Yoga kwam een vijftal jaar geleden op mijn pad als hobby en ondertussen is het mijn grootste passie. Sinds oktober 2020 mag ik als yogadocente de kracht van yoga verspreiden en daar ben ik enorm dankbaar voor.

 

Bij ĀKĀSA help ik jou door middel van yoga om meer rust en meer verbinding met jezelf te ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd:

- Anusara/functionele yoga opleiding bij Joachim Meire

- Yin yoga & Chinese geneeskunde opleiding bij Marieke Vliegen

- Kinderyoga opleiding bij El Sole

- Ayurveda opleiding bij Lies Ameeuw


Over ĀKĀSA

 

ĀKĀSA spreek je uit als 'a-ka-sha'. Het is een Sanskriet (Oud Indisch) woord voor ruimte. Het staat voor het principe van verbondenheid. Alles wat er is, is verbonden door ruimte.

 

ĀKĀSA is één van de vijf natuurelementen en verbindt de andere elementen lucht, vuur, water en aarde met elkaar. Deze vijf elementen vind je terug in de natuur maar ook in het lichaam en Ayurveda. Net zoals ĀKĀSA de andere vier natuurelementen met elkaar verbindt, ben ik ervan overtuigd dat wanneer je door middel van yoga verbinding maakt met jezelf, je balans en rust kan ervaren. 

 

Bij ĀKĀSA kan jij meer ruimte en meer verbinding ervaren. Alle elementen en lagen in ons lichaam zijn met elkaar verbonden en dat is waar ĀKĀSA voor staat.


Mijn manier van lesgeven

 

De yoga opleidingen die ik gevolgd heb, zijn gebaseerd op functionele yoga. Hierbij respecteer je hoe jouw lichaam gebouwd is: weinig/veel heupopening, smalle/brede heupen, stramme/soepele spieren, smalle/brede schouders, ... . Ieder lichaam is uniek!

Tijdens het lesgeven geef ik voor alle yogahoudingen variaties zodat jij jouw ideale houding kan vinden. Je luistert naar jouw lichaam en past de houding hieraan aan. Het is mogelijk dat iedereen in de yogales zich in een andere variant van de yogahouding bevindt en dat maakt het net zo boeiend.

 

Waarom is functionele yoga belangrijk? Als je alle houdingen volledig gaat “kopiëren”, kan het zijn dat je tijdens of na de yogales pijn of spanning gaat ervaren ter hoogte van bijvoorbeeld je schouders, heupen, knieën, … . Ieder lichaam is anders dus luister ernaar en voel na de yoga meer vrijheid in jouw lichaam. 

 

Een rustmoment in de dag dat je volledig terug naar jezelf brengt. Geen enkele ervaring is vereist en Ancy geeft steeds meerdere opties bij een yogahouding zodat je het volledig kan doen op je eigen niveau.

- Julie J. -