• Yin yogareeks 19/9-15/10
  • Flow yogareeks 15/10-15/11
  • Verbindingsweekend 24-26 november
Inschrijven yogalessen

Yogalessen Beringen

 

Yoga zorgt op fysiek vlak voor meer kracht en soepelheid. Het laat je naar binnen keren en meer verbinden met jezelf waardoor je op mentaal en emotioneel vlak balans creëert.

 

Ancy doet je onmiddellijk welkom voelen en bezorgt je een heerlijk uurtje me-time.

- Emilie B. -

 

Flow yoga Beringen

Een dynamische yogales met een combinatie van staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen worden in elkaar verweven en op het ritme van de ademhaling flow je van de ene naar de andere houding. Op het einde van de les worden er enkele yin (rustige) yogahoudingen gegeven zodat het bindweefsel kan stretchen en alle energie opnieuw kan stromen.

 

Yin yoga Beringen

Een rustgevende yogales waarbij het vertragen en verdiepen van de ademhaling centraal staat. Een les met een combinatie van zittende en liggende houdingen. De houdingen worden langer aangehouden zodat het bindweefsel kan stretchen en alle energie opnieuw kan stromen.

 

In beide lessen krijg je tijdens de eindrelaxatie een lavendel oogkussentje. Door de heerlijke geur, zachte druk op de oogleden en doordat het volledig donker is, kan je dieper ontspannen.

 

Groepsactiviteiten

Organiseer je een vrijgezellenfeest, babyshower, teambuilding of een andere groepsactiviteit waarbij je graag een yogales wilt volgen? Contacteer me gerust!

 

Privé yoga

Meer info vind je via hier.

 

Je hebt geen ervaring nodig om naar mijn yogalessen te komen. Indien je blessures of gezondheidsproblemen hebt, mag je dit steeds voor de les melden.

 

Hier vind je enkele veelgestelde vragen met antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een bericht via het contactformulier.

 

De lessen van Ancy zijn echt voor iedereen toegankelijk. Of je nu alle houdingen moeiteloos kan of door een lichamelijke of medische beperking de houding slechts gedeeltelijk kan, je hebt nooit het gevoel dat ‘je niet kan volgen'. Ancy legt alles heel goed en rustig uit en brengt een mooie afwisseling in haar lessen.

- Sonja N. -


Yin yogareeks van 19/9-15/10

 

Tijdens deze yogareeks wordt er rond verschillende thema's gewerkt om zo het hele lichaam te ontspannen.

- Gelaat, nek, schouders en armen (dinsdag 19/9 en zondag 8/10)

- Rug, buik en borst (dinsdag 26/9 en zondag 15/10)

- Billen en heupen (zondag 24/9 en dinsdag 3/10)

- Benen en voeten (zondag 1/10 en dinsdag 10/10)

 

Flow yogareeks van 15/10-15/11

 

Tijdens deze yogareeks wordt er rond verschillende thema's gewerkt voor meer mobiliteit in de nek en rug. Dit zal een effect hebben op het hele lichaam.

- Vooroverbuiging (zondag 15/10 en woensdag 8/11)

- Achteroverbuiging (zondag 29/10 en woensdag 15/11)

- Twisten (woensdag 25/10 en zondag 5/11)

- Zijwaartse buiging (woensdag 1/11 en zondag 12/11)

 

Ideale reeksen als je wilt starten met yoga maar ook om meer lichaamsbewustzijn te creëren en meer ontspanning toe te laten.

Je kan je inschrijven voor een losse les of de hele reeks volgen. Aan de hand van de data kan je zelf kiezen wanneer je graag de lessen volgt.

 

Wil je graag ervoor al starten met yoga? Dan ben je heel welkom en ook na de reeks is er iedere week yogales.


Mijn manier van lesgeven

 

De yoga opleidingen die ik gevolgd heb, zijn gebaseerd op functionele yoga. Hierbij respecteer je hoe jouw lichaam gebouwd is: weinig/veel heupopening, smalle/brede heupen, stramme/soepele spieren, smalle/brede schouders, ... . Ieder lichaam is uniek!

Tijdens het lesgeven geef ik voor alle yogahoudingen variaties zodat jij jouw ideale houding kan vinden. Je luistert naar jouw lichaam en past de houding hieraan aan. Het is mogelijk dat iedereen in de yogales zich in een andere variant van de yogahouding bevindt en dat maakt het net zo boeiend.

 

Waarom is functionele yoga belangrijk? Als je alle houdingen volledig gaat “kopiëren”, kan het zijn dat je tijdens of na de yogales pijn of spanning gaat ervaren ter hoogte van bijvoorbeeld je schouders, heupen, knieën, … . Ieder lichaam is anders dus luister ernaar en voel na de yoga meer vrijheid in jouw lichaam. 

 

Een rustmoment in de dag dat je volledig terug naar jezelf brengt. Geen enkele ervaring is vereist en Ancy geeft steeds meerdere opties bij een yogahouding zodat je het volledig kan doen op je eigen niveau.

- Julie J. -


Inschrijven

 

Inschrijven kan bovenaan op deze pagina. Je kan je tot 4 uur voor de start van de yogales inschrijven.


Planning

Dinsdag: 19u30-20u30 yin yoga

Woensdag: 19u30-20u30 flow yoga

Zondag: 9u30-10u30 flow yoga en 10u45-11u45 yin yoga

 

Mee te nemen: een yogamat en een dekentje. 

Heb je nog geen yogamat? Klik hier om de yogamat gids te downloaden.

 

Kleding: comfortabele kleding waar je jezelf goed in voelt en waarin je vrij kan bewegen. 

 

Betaling: je mag ter plaatse betalen met cash of de Payconiq/Bancontact app.

Losse les: 13 euro

5-beurtenkaart: 62 euro (onbeperkt geldig)

10-beurtenkaart: 120 euro (onbeperkt geldig)

 

Vraag jouw jaarlijkse tussenkomst via de mutualiteit aan. Meer info vind je hier.

 

LocatieDe Step in Beringen (salviastraat 7). Je mag parkeren op de parking naast het schoolgebouw (voldoende parkeerplaatsen aanwezig). Ga naar de inkom van de school en de deur van de sportzaal bevindt zich aan de rechterkant.