Online meridianen yogalessen

 

Na deze yogalessen ervaar je minder fysieke spanning en meer mentale/emotionele rust. Je krijgt inzicht in de meridianen en bijhorende emoties.


Wat zijn meridianen?

In ons lichaam lopen verschillende meridianen of energiebanen. Je kan ze niet met het blote oog waarnemen zoals de spieren maar je kan de subtiele energie die er doorheen stroomt wel voelen. Die subtiele energie wordt chi of prana genoemd. De meridianen zijn volgens de Traditionele Chinese geneeskunde allemaal gelinkt aan bepaalde organen en emoties.

 

In deze online yin yogalessen wordt op de meridianen, hun bijhorende organen en emoties gefocust. De meridianen lopen doorheen het bindweefsel. Door het bindweefsel te stretchen, zal de energie vrij kunnen stromen en geraken de bijhorende emoties meer in balans. De emoties die in deze yogalessen aan bod komen zijn verdriet, piekeren, vreugde, angst en boosheid.

 

Wat is yin yoga?

Yin yoga is een rustgevende yogavorm waarbij het vertragen en verdiepen van de ademhaling centraal staat. Een yogales met een combinatie van zittende en liggende houdingen. De houdingen worden 3-5 minuten aangehouden. Je hebt geen ervaring nodig om deze yogalessen te volgen.

 

Wat heb je nodig?

Je hebt enkel een yogamat en eventueel een dekentje nodig. 

Heb je nog geen yogamat? Klik hier om de yogamat gids te downloaden.

 

Aangename, rustgevende yogalessen, binnen ieders mogelijkheden

- Mieke L. –

 

Online meridianen yogalessen

Wat ontvang je?

Dit online yogapakket bevat vijf yin yogalessen met de volgende paren van meridianen: longen-dikke darm, maag-milt, hart-dunne darm, blaas-nieren en gal-lever. Iedere yogales duurt +/- 1 uur. Tijdens de les geef ik meer uitleg over de meridianen, hoe disbalans ontstaat en wat je kan doen om het lichaam opnieuw meer in balans te brengen.

Na aankoop ontvang je onmiddellijk een e-mail met de link naar de vijf yogalessen. De yogalessen zijn blijvend beschikbaar en je kan deze op jouw tempo herhalen.

 

Na een uurtje voel je wat dit doet met je lichaam, je komt tot rust en voelt je beter in je vel.

- Anne H. -

Veelgestelde vragen


Ik heb nog nooit yoga gedaan. Kan ik dit dan volgen?

Je hebt geen ervaring nodig om deze yogalessen te volgen. Voor vele yogahoudingen geef ik verschillende opties zodat jij de houding kan doen die op dat moment voor jou kan. Als je vaker de lessen doet, zal je merken dat je in andere variaties van de houdingen kan gaan.

 

Hoe vaak mag je iedere les herhalen?

Ik raad je aan om eerst alle yogalessen eens te volgen. Nadien ga je merken dat bepaalde lessen voor jou intenser zijn en vaak is er net in die meridianen een blokkade waardoor de energie niet goed kan stromen. Je kan die les dan vaker doen. Bv. 1-2x/week en de andere lessen minder vaak. Met periodes zal je merken dat andere lessen intenser aanvoelen en dan kan je een andere les vaker doen.

Luisteren naar jouw lichaam blijft de belangrijkste boodschap!

 

Moet je steeds het hele uur volgen of kan je ook een deel doen bij weinig tijd?

Ik raad je aan om eerst de volledige yogalessen te volgen. Plan 1x/week jouw yogamoment in (1 uur) en zo krijg je voeling met de verschillende lessen en de verschillende paren van meridianen.

Daarna kan je bij minder tijd steeds enkele houdingen op je eigen tempo doen. Het is beter om een houding enkele minuten te doen dan vele houdingen heel kort. Net wanneer je gedurende een lange tijd in een houding bent, kan je bindweefsel ruimte creëren en kan de energie opnieuw stromen.


Enkele reviews

 

Ik volg al een tijdje yoga bij ĀKĀSA en elke keer weer ben ik na een yin les helemaal ontspannen en zen. Ancy stelt je meteen op je gemak en helpt je goed op weg bij de verschillende poses en geeft duidelijke uitleg. De lessen zijn soms ook gebaseerd op meridianen, dit vind ik heel leerrijk. Ancy’s yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen. Een echte aanrader!

- Lien S. -

 

Aangename, rustgevende yogalessen, binnen ieders mogelijkheden. Snelle, duidelijke communicatie en een zeer warme, rustbrengende stem begeleidt je tijdens de les. Ook fijn dat je achteraf de lessen nog eens kan doen. Aanrader!

- Mieke L. -

 

Steeds kijk ik weer uit naar de yogalessen van Ancy. Zij doet dat fijn, natuurlijk en straalt ook rust uit. Na een uurtje voel je wat dit doet met je lichaam, je komt tot rust en voelt je beter in je vel.

- Anne H. -

 

Één woord: TOP!
Mijn nek- en schouderspieren zetten zich snel vast met spanningshoofdpijn tot gevolg. Mijn spieren komen los, ik vind rust en maak heel bewust tijd voor mezelf. De lessen zijn ook gewoon voor iedereen toegankelijk dankzij de fantastische uitleg van Ancy!

- Truus W. -

 

Wil je al eens kennis maken met de meridianen?

Via deze meridiaan meditatie kan je met een bodyscan van 15 minuten helemaal tot rust komen. 

 

 

Lees hier de algemene voorwaarden.